Het teamkompas.

Oranjebalk

Staat u met uw team voor een nieuwe opgave?
Hebt u nieuwe mensen om u heen en zoekt u de juiste balans tussen eigenschappen en vaardigheden?
Zoekt u nieuwe wegen met uw mensen ten aanzien van regie en sturing?
Vraagt een nieuwe manier van werken ook een stap in de communicatie in het team?
8zaam vindt met u en uw team passende trajecten, die leiden tot antwoorden en oplossingen.
8zaam heeft een unieke aanpak: het lichaam als bron van wijsheid, lichaamsbewustzijn als basis voor ontwikkeling.
Kenmerkend:
– Buiten de comfort zone, maar wél in alle veiligheid.
– Confronterend, maar met een lach.
– Directe reflectie, maar ook ontspannend.
We stellen u graag voor: ‘Het teamkompas’.

16Teamtraining2

Fysieke metaforen.
Hollen of stilstaan, vastpakken en loslaten, vallen en opstaan, bij mijzelf zijn, verbinden met de ander… Dit zijn fysieke metaforen, die we gebruiken, om ons functioneren te typeren, om woorden te geven aan de alledaagse mentale processen, die onze werkzaamheden kenmerken.teamkompass
Niet voor niets zijn deze metaforen ‘fysiek’. Ze beelden lichamelijk uit, hoe het ons gaat en daarmee is een mentaal proces opeens ‘zichtbaar’. Als ik zeg, dat ik ‘er behoorlijk aan moet trekken’, dan weet een ander aardig wat ik bedoel en zelf, weet ik… hoe dat voelt. Direct, haarfijn. Het lichaam als een betrouwbare bron van informatie, een kompas.
Lichaamsbewustzijn en zelfbewustzijn.
In deze teammiddag gebruiken we de informatie van het lichaam, om inzicht te krijgen in mentale processen in ons werk, zoals onze communicatie met de ander, onze omgang met druk en dynamiek van de organisatie, met een veelheid van prikkels, de omgang met stress en het beleven van plezier en innerlijke rust en het vieren van succes. IJkwerk, dus.
Het programma.
Ruurd over het Teamkompas
Ruurd over het Teamkompas

Het programma is grotendeels fysiek. We bewegen, oefenen, ervaren en nemen waar. In een verscheidenheid aan oefeningen, met actie en rust, met kracht en souplesse, met competitie of juist niet, ervaren we ‘Rots- en Waterkwaliteiten’, innerlijke kracht en innerlijke rust en, bovenal, dat wat maakt dat ik de regie houd. De fysieke ervaringen vormen de basis voor reflectie op de eigen voorkeur voor de ene of juist de andere (re)actie. In de reflectie daarop vinden we soms de bevestiging van dat wat we al weten, soms ook de confrontatie met een nieuw inzicht. Humor, herkenning, verrassing en versterking zijn centrale begrippen! Aan het einde van de middag maken we de balans op: welke inzichten neem ik mee in mijn werk? Hoe zet ik die praktisch om in (fysiek) handelen? Wat verdient mijn aandacht? Wat schenk ik collega’s en wat ontvang ik graag?
Lees hier80 verder over de randvoorwaarden.

Oranjebalk